. Ma Márk napja van.
Gyurcsány Esztergomban: Rabok leszünk, vagy szavaztok!
2014-04-03 21:36:13
Gyurcsány Esztergomban: Rabok leszünk, vagy szavaztok!

Gyurcsány Esztergomban: Rabok leszünk, vagy szavaztok!

Az a választás tétje, hogy az emberek mernek-e szabadok lenni, annak összes felelősségével, vagy elfogadják Orbán Viktor önkényét!


- Rabok leszünk vagy szavaztok! - mondta Gyurcsány Ferenc csütörtökön Esztergomban, a Demokratikus Koalíció kampányzáró rendezvényén, amelyen részt vett Vadai Ágnes, a baloldali összefogás Dorog és Esztergom körzetében induló képviselőjelöltje.

 - Én most először gondolom azt, hogy ez a választás valóban történelmi lesz, választás szabadság és önkény között - jelentette ki a DK elnöke, majd arra kérte a sportcsarnokot megtöltő, mintegy négyszáz fős hallgatóságát, hogy legyenek az európai magyarság apostolai, mondják el mindenütt: egy jobb, tisztességesebb Magyarországra kell szavazni, hogy később elmondhassák utódaiknak, megcselekedtük, mit megkövetelt a haza.
 

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, nem fizetésért, nem hatalomért vállalja a politikai harcot, hanem azért mert szenvedélyesen szereti a hazáját. 
- A mai Magyarország legfontosabb kérdése, hogy folytathatjuk-e mindazt, amiért sok száz évig küzdöttek a magyarok legjobbjai. (...) Elhiszi-e a magyar, polgári, szocialista, szociáldemokrata baloldal, hogy mi állunk a történelem jó oldalán. Nem az hazafi, aki három fröccs után el tudja énekelni a székely himnuszt, hanem az a hazafi, aki érti, hogy mi a történelem nagy kérdése - mondta a DK elnöke.
 

A volt miniszterelnök azt is elmondta, hogy a szabadsággal nem tudunk élni, mert megszoktuk a szolgaságot. A rendszerváltás a magyarok egyik legnagyobb teljesítménye volt, de nagy árat fizettünk érte, ezért kívánkoznak vissza sokan Kádár vagy Horthy korába. 
 - Sem Kádárhoz, sem Horthyhoz nincs visszaút, birtokba kell venni szabadságunkat, dönteni kell, választani kell. Aki Putyin pincsikutyája akar lenni, az szavazzon Orbánra. Magyarország egyik legsúlyosabb terhe, hogy második alkalommal választott olyan politikai erőt magának, amely nem tudja elfogadni, hogy a hatalom a néptől van. Orbán képtelen elfogadni, hogy demokratikus versenyben dőljön el, kiben bízik a nép. Magyarországnak nem demokratikus a kormánya, nem demokratikus a kormányfője, ezért itt az ideje, hogy a demokratikus többség azt mondja: takarodj! - tette hozzá a DK elnöke és rámutatott, négyévente van egy pillanat, amikor eltűnik a politikusok és a választók közötti különbség. 

 

- Önöknek ugyanennyi joga lesz befolyásolni a magyar jövőt, mint nekem. Menjenek el választani, mert arról szól, hogy tisztességes Magyarországot akarunk, vagy az önkény és a rablás világát - kérte a hallgatóságot Kormányváltó szövetség politikusa. 
 

Vadai Ágnes a rendezvényen arról beszélt, hogy a kormányváltó erők szeretnék újra egyesíteni a külföldi munkavállalás miatt szétszakadt családokat, a politikai törésvonalak mentén szétszakadt országot. 
- Úgy szeretnének építkezni, hogy közben nem forgatjuk fel az országot - tette hozzá.


fotó: Facebook/Vadai Ágnes

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>